TransferGo reser 10 mnUSD från Taiwania Capital

Tillbaka till Nyheter & Insikter
april 9, 2024

Idag annonserade VEF:s portföljbolag TransferGo en investeringsrunda ledd av Taiwania Capital. Taiwania, som backas upp av Taiwans stat och privata sektor, investerade totalt 10 mnUSD i TransferGo.

TransferGo är en digital kostnadseffektiv överföringsverksamhet med 7 miljoner kunder globalt. Som investerare i TransferGo sedan 2016 har vi från första parkett bevittnat TransferGo:s imponerande tillväxt och är excalterade över att se dem slutföra denna nya finansieringsrundan tillsammans med Taiwania Capital. Vi lyfter fram 3 viktiga delar från dagens tillkännagivande:

1. Höjd värdering

Rundan genomfördes till en högre värdering jämfört med bolagets senaste finansieringsrunda, vilken ägde rum i spetemeber 2023, men också till en högre värdering än VEF:s senaste modellbaserade värdering av TransferGo i 4Q23.

2. Accelerera framtida tillväxt

Kapitalet kommer att acclerera tillväxten av TransferGos verksamhet i Asien och Stilla havsregionen och stötta expansionen av nya produktlanseringar. Detta följer på en stark 12-månadersperiod för verksamheten där de har uppvisat 50% omsättningstillväxt och uppnått lönsamhet under 2023.

3. Förbättrade kapitalmarknader

TransferGo:s framgångsrika kapitalresning följer på den nyligen genomförda rundan i ett annat av VEF:s portföljbolag, Gringo, som även den stängdes till en högre värdering jämfört med den föregående rundan. Båda bolagen är bland de fem största portföljbolagen i VEF. Vi tror att dessa kapitalresningar belyser en bredare marknadstrend där de bästa privata bolagen återigen framgångsrikt reser kapital, i många fall till högre värdering än den föregående rundan.

För mer information, läs VEF:s pressmeddelande här och artikeln i TechCrunch här.