Fem sätt Gringo revolutionerar bilägande i Brasilien

Tillbaka till Nyheter & Insikter
februari 8, 2024

Det kan vara både tidskrävande och väldigt kostsamt att äga en bil i Brasilien. Med byråkratiska hinder, komplicerade administrativa processer och höga skatter kombinerat med kostnader för underhåll, är Brasilien det näst dyraste landet i världen att äga en bil i efter Sydafrika. Genom att förenkla den administrativa processen ändrar Gringo spelreglerna för bilägande i Brasilien.

På bara lite mer än fyra år har Gringo digitaliserat bilägande för miljontals förare i Brasilien. Genom en helt  integrerad digital finansieringslösning, tillgänglig i en mobilapp, har ekonomisk och administrativ börda lindrats för deras kunder.

1. Digitalisering ger smidigare administration

Genom att digitalisera pappersarbete och automatisera processer minskar Gringo den administrativa bördan och förbättrar effektiviteten för sina användare. Förare kan helt enkelt smidigt hantera dokument via Gringo, där de betalar en fast avgift för tjänsten. De kan enkelt genomföra transaktioner snabbare och smidigare och appen erbjuder förare möjligheten att betala sina avgifter digitalt. Utöver det kan appen hitta kreditlösningar för skatter som ska betalas.

2. Förenklad betalning av avgifter

Gringo ger förare möjlighet att digitalt betala sina fordonsrelaterade avgifter via Gringo-appen och dra nytta av kreditlösningar för skatter som ska betalas. Höga fordonslicensavgifter och skatter ska betalas årligen, och Gringos lösning gör att användarna kan dela upp kostnaden över tid och betala av avgifterna successivt.

3. Mer data för bättre försäkringar och kreditprodukter

Gringo har en unik relation med sina kunder och har tillgång till aggregerad data som kan förstå en förares behov vid olika tidpunkter. Gringo tillhandahåller en helhetslösning för lån och försäkring direkt i appen, vilket innebär att kunderna kan genomföra dessa transaktioner på en och samma plattform. Appen gör det enkelt för kunder att jämföra olika försäkrings- och lånealternativ och välja det som bäst passar deras behov.

4. Integration med regelverk

Från och med 2024 är Gringos lösning integrerad med 13 av Brasiliens federala transportdepartement och samarbetar med delstatsgodkända banker och anpassar plattformen efter regleringar på delstatsnivå. På så sätt hjälper Gringo till att överbrygga regulatoriska hinder för brasilianska bilägare och göra fler alternativ tillgängliga för fler konsumenter.

5. Matchning av köpare och säljare på den brasilianska bilmarknaden

Gringo har samlat information om transaktionsbeteenden och kundpreferenser och kan nu förutse kundbehov vid olika punkter i fordonsresan. I ett nästa steg kommer Gringo kunna erbjuda sina kunder en skräddarsydd och förbättrad fordonsköpsupplevelse. Den kommer också och förse säljare med förbättrade möjligheter till finansiering och försäkringar.

 

Gringo revolutionerar den brasilianska bilägarens upplevelse genom att spara tid och minska kostnader för miljontals förare, och fångar samtidigt in en betydande del av vinstpotten inom bilindustrin.